laupäev, 21. märts 2009

lähenev kevad

Seoses üsna pea algava tsiklihooajaga võis täna kohata külkahuvilisi traditsioonilises kohas, st motokuuri all. Ometigi oli mahti ette võtta kõige vanema külka (IŽ Jupiter) mootor, mis peale omanikuvahetust pipardama hakkas. Hoolimata sellest, et jaanuaris sai poest hangitud uued kolvid-rõngad, ei käinud mootor üle minuti, enne kui kolina sisse võttis.
Tänane üritus oli siis mootor lahti võtta ja tuvastada, milles viga. Osa kolvirõngast oli summutisse lipanud, tükk küljest kadunud. Selge, tehase praak, juhtub ikka. Uued rõngad, mootor kokku - ja täpselt sama lugu, peale paarikümment sekundit hakkas mootorist kostuma sellist heli, et käsi rabas kiirelt süütevõtme järele. Teist korda päeva jooksul silindrid maha, ja mis selgus - jälle rõngas puru!
Kolmandat korda ei tahtnud anda mootorile võimalust tuju rikkuda. Võrdlesime siis tõsiteadusliku analüüsi käigus uusi ja vanu kolbe, ja mis selgus - rõngaste luku tihvtid olid uutel kolbidel liialt lähestikku, mistõttu kolvirõngas suutis end väljalaske kanali ääre vastu ära lõhkuda. Geniaalsust appi võttes komandeerisime tihvtid sisselaskekanali juurde (kolvile 180 kraadi) ja katsetasime uuesti. Katsetuse tulemus oli 5+ ja mootor käib praeguseni nagu miilenki :)
Küsimus laiale ringile: mida teevad mehed laupäeva õhtul saunas? Ah et leil, õlu ja jutuajamine? Mitte ainult, külkasõbrad tegelevad peale ihu eest hoolitsemise ka plekist sõbraga, nimelt liimivad Dnepri paagi mõra kokku. Pilti sellest te paraku ei näe, objektiiv tõmbas uduseks :)

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Njaa. Kaassaunatajatel ajasite ka millegipärast objektiivi uduseks...bensuhaisuga. Selle eest teile veel tehakse udust objektiivi