reede, 24. veebruar 2012

aastapäeva auks

Peale Eesti Vabariigi 94. sünnipäeva on täna veel üks tähtis päev. Saatus tahtis, et just selsamal päeval täpselt viiskümmend aastat tagasi osteti Mustvee Tarbijate Kooperatiivist üks tuliuus korviga IŽ Jupiter:


Tänaseks on ratta pikk ja värvikas elu toonud ta minu kuuri alla, kus ta hetkel täie tõsidusega tegeleb talvitumisega. Juba eelmise aasta sügisel monteeriti ratta süda juppideks ja IŽi-guru Marek tegi vanakesele kapremondi. Pärast remonti käivitus vanake kõbusasti, aga geneka uus ankur ei soovinud töölepingule alla kirjutada ja seega jäid proovisõidud tegemata. Sellevõrra suurem rõõm siis kevadel, mis kalendri kohaselt ei ole enam mägede taga...
Eelmine aasta täienes külgkorvide valik veel ühe eksemplariga, nimelt IŽ Jupiter 2K. Vanust umbes 40 aastat. Puudusteks võib lugeda  pooleks murdunud juhtrauda ja veidi logisevaid rattaid, samas ei ole masinal grammigi roostet ega õlilekkeid. Proovisõidud on tehtud, sellest ka mõned ülesvõtted:

 

Mis siis muud kui sünnipäevalistele pikka iga ja külgkorvisõpradele kiirelt saabuvat sõiduilma!

PS kõik huvilised on lahkesti oodatud tutvuma uue Unic-Moto uue kodulehega, mis on varasemast ilusam, funktsionaalsem ja mis kõik veel... ah et miks reklaamin? Sest ise tegin. Kes see teine ikka koera saba kergitab :)

Kommentaare ei ole: