neljapäev, 29. juuli 2010

lugejate kirjad

Saime kirja auväärselt lugejalt: "Kas teate, milliste külgkorvidega sõidetakse Euroopa keskosas, näiteks Šveitsis Baseli piirkonnas?"
Juhuslikult isegi teame. Tuvastasime seal maalilises St. Ursanne vanalinnas ühe võrdlemisi uue korviga Urali, mis ei ole küll (veel) vanatehnika austusväärse nime vääriline, aga noh... on siiski Ural ja omab korvi:

Masin oli veidi häbelikult pugenud nurga taha puu villu puhkama, samal ajal kui teise nurga taga toimus ennesõjaaegsete Blower Bentley'de suursõidu lõunapaus:

Vana Uraliga võrreldes on evolutsioon teinud masinaga igasugu inetusi, näiteks lisanud ketapidurid (vist et kiirelt peatuda - milleks?), elektristarteri ja muid jumalavallatusi, aga noh - üldplaanilt on siiski tegu aktsepteeritava korviga. See masin ei näe ka enam sedamoodi välja, et korra nädalas enne õhtusööki peaks profülaktika korras käigukasti tihendeid ja klapivedrusid vahetama, aga kindlasti saab ka sel masinal Vene tehnika omamise võlusid ja vaevasid tunda.

Kiri, mida me lugejatelt ei saanud, kõlab järgmiselt: "Kas teate, mis külgkorvi on hetkel ning ka lähitulevikus näha Türil ühes peatänava äärses avalikult käidavas hoones?" Juhuslikult teame ka seda vastust, mille esitame pildina:

Küll aga me ei tea, kellel oli au väikese poisina sellise fantastilise leluga tutvust teha ja seda liivakastis solgutada...

Kommentaare ei ole: