reede, 2. jaanuar 2009

neli tükki täis

Njaa, annad näpu, võtab käe. Uue aasta esimene päev algas ilusasti. Kuulutuses pakutud külka nägi välja täpselt selline nagu pildil:

Ehk siis tegemist 47 aastat vana IŽ Jupiter K-ga, hoolega ja armastusega hoitud ja hooldatud. Hinna-kvaliteedi suhe oli paigas, ostust loobuda ei olnud võimalik. Siinkohas südamlikud tänusõnad Auto-Moto foorumi kasutajale Romkale, kes oli nõus tsiklist loobuma. Pildil vana peremees uuele viimaseid õpetussõnu jagamas:

Hea küll, käes siis aeg, mil tuli õuest minema sõita. Vana peremees suutis alla suruda kurvastus- ja meie rõõmupisara. Sõita oli kilomeetrit viisteist - näib lihtsa ülesandena, aga külma oli tublisti alla nulli ja teed jääs, lisaks veel võõras tsikkel... Välja nägi see üritus sääraselt:



Üldiselt saime hakkama kuni oli sõidetud pool teest ning ees seisis tõsisem mägi. Tsikli jõud rauges üsna teravalt ja taaskäivitamised ei andnud tulemust. Selge, mootor kokku küpsetatud. Nördimus asendus väga kiirelt rõõmuga, et saab kiirelt kahetaktilise mootoriga tuttavaks saada :) Teise poole teest liikus külka auto slepis (ja tegi läbi ka elu kõige kobedama kiirenduse, aga see selleks).
Mis siis ikka, koduses garaažis paak maha, silindripead maha, silindrid küljest. Mõlemad kolvid lõtkuta, vända otsalaagrid-tihendid korras... mõistus otsas. Siis avastasime ühelt kolvilt imelikud sügavad kriimud. Oli see siis peremehe vahetusest tingitud kurbus või muu mure - võta kinni. Mis siis ikka, uued kolvid ja rõngad ja elu läheb edasi.
Selle konkreetse eksemplari varasemast ajaloost saab täpsemalt lugeda aadressilt http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=25312

Kommentaare ei ole: