teisipäev, 22. juuli 2008

hooaja algus

Rege rauta suvel, vankrit talvel. Mis te arvate, kas talvel vastu 2008. aastat käis garaažis kiire külkakõbimine? No ei käind mitte. Suvi paistis nii kaugel ja tundus, et kevadel jõuab ju vabalt kõik puudused masinatel likvideerida, et suvel saaks ringi kihutada. Seega saabus 2008 aasta ilma vahejuhtumiteta ja motikad magasid garaažis sügavat talveund.
Kevadel, lihavõtete ajal juhtus ime - rutiinse kontrollkäigu ajal selgus, et jänesed olid garaaži kingiks veel ühe külka toonud! Hästi säilinud 44 aastat vana K750M, mida natuke modifitseeritud, nagu ikka nii vanu tööloomi. Isegi pühendus oli rattal:

Et siis tänu sellistele kingitustele motokuuris elu ei rauge ja haamrikopsimist jagub veel aastateks.
Järgmine tähelepanuväärne sündmus oli maikuus, kui lõpuks ometi said kõik rattad arvele võetud. Kui siia lisada, et vähem kui aasta tagasi said garaažialused omale A-kategooria load, siis ei ole enam vähimatki seaduslikku takistust siniseid vilkureid kartmata ringi põristada. Niimoodi need masinad ARKi poole vurasid:

Niimoodi need päevad veeresid. Kõik oli justkui sõiduhooajaks valmis...

pühapäev, 13. juuli 2008

must elukas

Augustikuus 2007. aastal saabusid lõplikud jupid, mis olid vajalikud järgmise külka - musta eluka jaoks. Antud pildil on külgkorvi pea paari meetri pikkune vann suudetud sisse pressida pereautosse:
Septembris algas usin monteerimine. Lootus oli, et kuna üks sarnane masin on juba kokku pandud, siis nüüd läheb hulga libedamini. Tegelikult eriti ei läinud, õppimisruumi oli veel küllaga. Mõningane edu viis musta eluka säärase väljanägemiseni:

Ja veel veidikese aja pärast julgesime juba õue veeretada, et proovida esmast rõõmu sõitmisest:

reede, 4. juuli 2008

punase valmimine

Aega võttis, aga asja sai. Ühel hetkel oli punane külka seisus, kus kõik sõiduks olulised agregaadid olid küljes ja võis massina uhke näoga garaaži alt päikese kätte veeretada:

Ülaltoodud pildil ei aja külkasõpru naeratama niivõrd rõõm päikesest ja värskest õhust, vaid näppude all valminud punasest iludusest, mis käivitus ESIMESEST vändalöögist. Lähemat tutvust masinaga sobitab nii esimene...
...kui ka teine külkasõber:
Edasi näis kõik ilus ja lihtne. Oli tunne, et tooge või kõik maailma külkad meie kätte - küll me neist elulooma teeme ja sunnime hiljem põrisevatele kaunitaridele tänaval järele vaatama. Veel ei teadnud me midagi lekkivatest simmeritest, tõrkuvatest käigukastidest ega kiuslikest pingeregulaatoritest. Kõik oli ilus ja lihtne...